hidup ni sekejap je

semalam aku outing dengan RIN,AIDA,ATYN AND MYRA..MY best friend...lepak kat jusco je..so kitaorang ni bukan lah kaya mana so kitaorang ambik alternative dengan ambik kereta sewa..ye lah setiap universiti mahupun politeknik mesti ade bisness ni untung kot...kos tengok kereta yang korang pakai and jam korang kuar...

on the way kitaorang asyik ckap apa yang kitaorang nak buat lepas diploma..tanpa disangka2 kawan aku RIN cakap kalau korang perasaan hidup ni sekejap je tengok2 korang dah kerja..sebab tu RIN selalu nak gunakan setiap masa yang dia ada dengan sebaik-baiknya..dia ni PELAPES means boleh dipanggil askar wataniah..kalau korang masuk persatuan ni tempat tinggal korang kat universiti memang akan dijamin sampai korang abis belajar plus dapat duit poket tak payah lah korang pening2 pikir pasal tempat tinggal..tapi PELAPES ni seriously hanya orang yang tahan je boleh join bukan apa kadang2 rokol sampai 3 pagi plus macam2 lagi lah sebab tu ramai yang keluar baris...so because of her duty she has less time to hangout with her friend sebab tu lah dia nak gunakan peluang yang ada untuk lepak dengan kitaorang...RIN memang pandai bahagi masa...

apa2 pun malam tu ada meeting block..means setiap orang kat kolej aku ni berkumpul untuk majlis penyerahan kuasa kepada barisan mt baru and ydp(yand dipertua) baru means dorang ni lah yang control aktiviti kolej...so mantan ydp pun turut hadir sama...sukar nak disangkan yang diploma dah pun ada dalam genggaman dorang rasa nya tak lama pun aku kenal dorang..bak kata aku tadi masa kita hidup ni sebenarnya sekejap je..so tak payah lah korang fly terlalu jauh sangat bak kata mak aku setiap orang akan melalui proses yang sama tunggu masa je..

so by the way aku nak enjoy hidup aku perlahan kehidupan aku kat sini masih lama lagi..masih banyak lagi yang perlua aku lalui, manusia yang perlu aku jumpa..hopefully everything went smoohtly

1 comment:

Nelly The Strange said...

hargailah kehidupan dengan baik . :)