lot of love

jam pada skrin laptop menunjukkan tepat pukul 12.38 pagi,rumah aku yang tadi nye agak kecoh telah senyap,ibu dan adik sedang lena dibuai mimpi sedangkan aku masih melekat pada skrin computer tidak mampu melelap kan mata walaupun dah menelan pil panadol tadi erm aku rasa agak kurang sihat mungkin akibat daripada terkena virus jangklitan arif chan.............


tinggal 6 jam dan 24 minit jer lagi aku akan meninggal kan kamar ku,bili kyang dihiasi cat bewarna putih,saiz yang agak kecil dan keadaan yang agak bersepah dengan bau nya yang tersendiri telah menjadi sarang tempat tidur ku for the last few years,di dalam bilik ini lah segala kesedihan kegembiraan,kepayahan,kekecewaan dan kepenatan ku dikongsi kan,aku sedar sekarang aku sudah menjadi seorang yang dewasa seorang yang bakal mengenalk erti independent,jikalau dulu segala kelengkapan ku disediakan oleh ibu kini ur own ur own,tapi bukan lah aku ni diketogorikan anak manja aku masih seperti anak2 lain yang sering dikritik dan dimarahi atas kesilapan dan kecuaian ku sendiri

duduk di sini hari ini aku aku sedar aku masih menoleh ke belakang masih terlalau bersandar kan masa silam,tetapi sudah terlalau banayak pencapaian yang aku alamai dan kecapai,jikalaau dulu aku hanya budak pelik di sekolah rendah,budak yang tidak memeberi apa2 kesan pada dunia tapi kini aku bangga mrngatakan yang aku bakal menjejakkan kaki ke menara gading,siapa sangka aku berjaya mengatasi segala apa jua rintangan di hadapan

tetapi hatiku tidak melonjak seperti remaja2 lain yang mungkin sudah terover excited untuk merasai nikmat hidup di universiti,sebahagian hati kecil ku berasa sedih kerana aku akan meninggalakn tempat berlindung ku selama ini,aku akui aku takut,takut untuk bergerak ke hadapan,takut untuk bertemu dengan rakan2 baru takut  untuk menjadi dewasa ....................

kadang2 pernah juga aku suara kan rasa hati ku kepada teman ku "seri kenapa masa ni tak kekal sama jer,kan seronok' maybe kalau masa tak bergerak aku masih boleh mengecapi nikmat bersekolah,aku akui selepas beberapa bulan meninggal kan pondok belajar ku aku mulai rindu kan mereka semua rindu kan hilai tawa mereka,senda usik mereka,gelagat cikgu 2 yang aku rasa kan pengalaman seumur hidup,aku juga rindu kan prem kumar yang selalu bercakap tak ingat dunia tapi selalau buat aku ketawa,hamizah abdul aziz yang menjadi teman senda tawa ku,juga teman berkongsi masalah,seri wahyuni muhdan,kawan yang tak pernah sekalipun ambil hati dengan perlakuan ku,teman yang memahami aku,teringin sekali aku dengar ungkapan "brother" yang sering diungkap kan oleh dua orang lelaki melayu terakhir  afiq dan faiz,lohes yang aku hormat kerana keazaman nya sehingga berjaya dapat 10 A aku bangga dengan kau .pey en minah k-pop yang selalau buat aku ketawa,mei ying dengan senyuman manis nye,i like..julia kawan yang takkan aku lupa,jevan (monkey) kerana kau ada zoo kat mambau,wanita and sheeta is always nice to talk to ur guys,terima kasih kerana sudi sembang dengan aku selalau and last but not least siva,i hope u succed become a sciencetist, aku gelak kerana kau..............
tak lupa jugak kepada nurul balkis yang telah menjadi teman baik ku semenjak aku menjejakkan kaki ke mamabau terima kasih kerana sudi tolong and dengar segala maslah aku,ain yang sentiasa buat aku ketawa,shikin aku akan ingat kau smapai bila2,qilah thanx atas segala-galanya and syamira semenjak tahun lepas kau banyak tolong aku akan terima kasih aku akan cuba balas jasa baik kau tu

thanx korang for the sweet memory,walaupun satu hari nanaty segala memory ni mungkin akan terpadam or akan mula fade away aku bersyukur kerana ditemukan dengan korang,and aku akan ingat korang sampai bila2,for ever and always.........................

as for my mom i will study hard,......................................

2 comments:

myzaa here ;D said...

err. janganlah nak buat sedih. hehe. i'll miss you sayang. study rerajin okay. ada jodoh nanti kita jumpa heh. ngee. love you :D

mizs fyzah said...

sodih ko,good luck kat matrix